Monday, May 18, 2015

ԴԴՄԻԿՈՎ ԲԼԻԹՆԵՐ ԵՎ ԲԱԶՈՒԿՈՎ ՇԱՏ ՊԱՐԶ ԱՂՑԱՆ

Ողջույն բոլորին: Այսօր առաջարկում եմ ձեզ պատրաստել դդմիկով բլիթներ (оладьи) և շատ պարզ, բայց շատ համեղ բազուկով աղցան: Ահա թե ինչպիսի տեսք ունեին իմ պատրաստած դդմիկով բլիթներն ու բազուկով աղցանը: Եթե ձեզ հետաքրքրեցին այս ուտեստները, ապա շարունակեք կարդալ ստորև գրված բաղադրատոմսերը: 


Այժմ անցնենք բաղադրատոմսին: Ձեզ անհրաժեշտ են հետևյալ մթերքները․
  • դդմիկներ ( 800 գրամ )
  • գլուխ սոխ ( 1 միջին չափի)
  • սխտոր ( 2 պճեղ)
  • ձու (2 հատ)
  • ալյուր (5 ճաշի գդալ)
  • համեմ (մի փոքր փունջ, կարող եք նաև սամիթ գտագործել)
  • աղ (ըստ ճաշակի)
  • սև և կարմիր պղպեղ (ըստ ճաշակի)
  • բուսայուղ (բավականին շատ մետավորապես 200 մլ բլիթնրը տապակլու համար)
Բազուկով աղցանի համար
  • բազուկ ( 4-5 փոքր չափի)
  • թթվասեր (200 գր)
  • սխտոր (1 պճեղ)
  • խնձորի քացախ ( 1 ճաշի գդալ)
  • բուսայուղ ( 1 ճաշի գդալ )
  • աղ (ըստ ճաշակի)
  • սև և կարմիր պղպեղ (ըստ ճաշակի)
  • համեմ, սամիթ (
  • մի փոքր փունջ)
Պատրաստման եղանակը․
  • Դդմիկները լվանալ և անցկացնել մեծ քերիչով, այնուհետև աղ անել, խառնել և ճզմելով հեռացնել ավելորդ հյութը:
  • Սոխն ու սխտորը նույնպես քերիչով անցկացնել կամ շատ մանր կտրատել: Կանաչին նույնպես մանր կտրատել: Այս ամենն ավելացնել քերիչով անցկացված դդմիկներին ու մի լավ խառնել: Այնուհետև խառնուրդի վրա ջարդել ձվերը, համեմել աղով, սև և կարմիր պղպեղներով և նորից խառնել:
  • Այնուհետև ավելացնել ալյուրը և նորից մի լավ խառնել: Պետք է ստացվի ոչ շատ պինդ զանգված:
  •  Թավայի մեջ բուսայուղ լցնել այնքան, որ ծածկի թավայի մակերեսը: Պատրաստած խյուսից մեկական ճաշի գդալ լցնել թավայի մեջ, կլորավուն ձև տալ և տապակել երկու կողմից: Այս նույն ձևով տապակել բոլոր բլիթները: 

  •  Տապակված բլիթները դնել անձեռոցիկով ծածկված ափսեի մեջ, որպեսզի ավելորդ բուսայուղը ներծծվի անձեռոցիկի մեջ, և բլիթները շատ յուղոտ չստացվեն:

Այժմ անցնենք բազուկով աղցանին:

  • Բազուկով աղցանը պատրաստելու համար պետք է եփել և մարինացնել բազուկները: Ես ձեզ խորհուրդ կտամ այս գործողությունները կատարել նախորդ գիշեր: Բայց եթե չեք եփել նախորդ գիշեր, հոգ չէ: Մինչ դուք կպատրաստեք դդմիկով բլիթները․ բազուկները լվացեք և եփեք թույլ կրակի վրա մոտ 40 րոպե: Երբ տապակեք-վերջացնեք բլիթները, բազուկները եփված կլինեն: 
  • Բազուկների կեղևը մաքրել և օղակաձև կտրատել: Համեմել աղով, կարմիր և սև պղպեղներով, ճզմած սխըորով և խնձորի քացախով: Մի լավ խառնել և թողնել, որ բազուկները մարինացվեն մոտ 15 րոպե: 
  • Մարինացված բազուկները շարել ափսեի մեջ, մեկական թեյի գդալ թթվասեր դնել ամեն մի բազուկի վրա և զարդարել կտրատած կանաչիով: Ահա և վերջ, բազուկով աղցանը պատրաստ է: 

Հուսով եմ՝ ձեզ դուր եկան այսօրվա բաղադրատոմսերը: Մաղթում եմ բոլորին հաճելի օր: Մինչ հանդիպում: :) :) :)



Flag Counter

No comments:

Post a Comment