Այժմ անցնենք բաղադրատոմսի մանրամասներին: Այս կաթնաշոռով գնդիկները պատրաստելու համար ձեզ անհրաժեշտ են հետևյալ մթերքները․
- կաթնաշոռ (200 գրամ)
- պանիր (150 գրամ, նախխընտրելի է մի քիչ յուղոտ, դեղին պանիր օգտագործել)
- թթվասեր (200 գրամ)
- սխտոր (2-3 պճրեղ )
- քունջութ (գնդիկները թաթախելու համար, մոտ 100 գրամ)
- սամիթ ( մի փոքր փունջ)
- աղ (ըստ ձեր ճաշակի)
- սև պղպեղ (1/4 թեյի գդալ)
- Նախ և առաջ պանիրն անցկացրեք մեծ քերիչով: Իսկ կաթնաշոռը տրորեք պատառաքաղով: Սամիթը մանր կտրատեք:
- Քերած պանիրը, կաթնաշոռը և թթվասերը մի լավ կառնեք իրար պատառաքաղով կամ էլեկտրական հարիով: Ավելացրեք ճզմած կամ շատ մանր կտրատած սխտորը, կտրատած սամիթը, աղ ու սև պղպեղ արեք և նորից մի լավ խառնեք: Կստացվի բավականին խիտ զանգված, որից պետք է գնդիկներ պատրաստել և թաթախել քունջութի մեջ: Պատրաստի գնդիկները հատ-հատ տեղավորել փակվող ամանի մեջ, ծածկել կափարիչով և դնել սառնարանը: Օգտագործել ըստ պահանջի: Գնդիները կարող եք պահել սառնարանում մի քանի օր, առանց համն ու հոտը փոխվելու: Այս հանգամանքը շատ կարևոր է, քանի որ այն կարող է շատ ժամանակ խնայել: Կարող եք այս կաթնաշոռով գնդիկները նախօրորք պատրաստել, դնել սառնարանը և մատուցել նախատեսված օրը՝ առանց տեսքի համ համի փոփոխության:
Հուսով եմ՝ ձեզ դուր եկավ այս բաղադրատոմսը: Բոլորիդ հաճելի օր եմ մաղթում: Մինչ հանդիպում:
No comments:
Post a Comment