Friday, May 15, 2015

ՍՊԱԳԵՏՏԻ ՀԱՎԻ ՄՍՈՎ ԵՎ ՍՆԿՈՎ ՍՈՈՒՍՈՎ, ԲԱՆՋԱՐԵՂԵՆԱՅԻՆ ԱՂՑԱՆ

Ողջույն բոլորին: Այսօրվա բաղադրատոմսը՝ սպագետտին հավի մսով և սնկով սոուսով, իմ ամենասիրելի ճաշատեսակներից մեկն է: Այս սոուսը կարելի է պատրաստել ոչ միայն սպագետտիի, այլ նաև տարբեր այլ մակառոնեղենների, ինչպես նաև՝ բրնձի հետ: Նույնպես շատ համեղ համադրություն է ստացվում: Այն շատ հեշտ է պատրաստվում, շատ ժամանակ չի խլում: Աղցանը շատ պարզ, գարնանային թարմ աղցան է, բայց լիքն է տարբեր վիտամիններով և հանքային նյութերով: Ինչու չէ՝ նաև շատ համեղ է: Ահա և այսօրվա բաղադրատոմսի վերջնական տեսքը: Շատ ախորժաբեր տեսք ունի իմ կարծիքով: Իսկ դուք ի՞նչ կասեք: :) :) :)


Այժմ անցնենք բաղադրատոմսի մանրամասներին:
Ձեզ անհրաժեշտ են հետևյալ մթերքները․
  • Սպագետտի (400 գրամ )
  • աղ (1 ճաշի գդալ, սպագետտին ջրի մեջ եփելու համար )
  • բուսայուղ (2 ճաշի գդալ )
Սոուսի համար՝
  • հավի կրծքամիս (400 գրամ )
  • սունկ՝ թարմ շամպինիոն (400 գրամ )
  • թթվասեր (100 գրամ )
  • բուսայուղ (2 ճաշի գդալ)
  • կետչուպ ( 1 ճաշի գդալ)
  • գլուխ սոխ (1 փոքր չափի )
  • սխտոր (1-2 պճեղ )
  • աղ (ըստ ճաշակի )
  • սև և կարմիր պղպեղ (ըստ ճաշակի )
  • չաման (թեյի գդալ, կարող եք չօգտագործել, եթե չեք սիրում )
Աղցանի համար՝
  • կաղամբ ( 150 գրամ )
  • վարունգ ( 1 միջին չափի )
  • գազար ( 1 միջին չափի)
  • տարեկան կարմիր բողկ (5հատ )
  • գլուխ սոխ (1փոքր չափի )
  • թարխուն (մի քանի ճյուղ, եթե չեք սիրում, կարող եք չօգտագործել)
  • համեմ, սամիթ (մի փոքր փունջ, կարող եք նաև ռեհան ավելացնել, եթե ունեք ձեռքի տակ)
  • խնձորի քացախ (1 ճաշի գդալ )
  • բուսայուղ (2 ճաշի գդալ )
  • աղ (ըստ ճաշակի )
  • սև և կարմիր պղպեղ (ըստ ճաշակի )
Պատրաստման եղանակը․
  • Նախ և առաջ պետք է պատրաստել սոուսը, քանի որ այն ամենաերկարն է պատրաստվում: Հավի կրծքամիսը լվանալ, կտրատել բարակ շերտերի: Սունկը նույնպես լվանալ, գլխարկների վրայի թաղանթը հեռացնել և նույնպես շերտատել: Սոխն ու սխտորը, կանաչին նույնպես մանր կտրատել:
  • Թավայի մեջ բուսայուղ լցնել, ավելացնել սոխն ու սխտորը և մի քիչ տապակել: Ավելացնել շերտատված հավի կրծքամիսը և շարունակել տապակել: Փակել կափարիչով և եփել մոտ 15 րոպե: Հետո ավելացնել շերտատված շամպինիոնները, մի լավ  խառնել, և շարունակել տապակել փակ կափարիչի տակ ևս մոտավրապես 15 րոպե: Հավի և սնկի խառնուրդը համեմել աղով, սև և կաևմիր պղպեղներով, չամանով և մի լավ խառնել: Ավելացնել մեկ ճաշի գդալ կետչուպ, մի քիչ կանաչի, խառնել և շարունակել տապակել ևս մի քնի րոպե: 

  • Սոուսը կրակից վերցնելուց առաջ ավելացնել թթվասերը և մնացած կտատած կանաչին ու նորից խառնել: Ահա և սոուսոը պատրաստ է:

  • Այս ընթացքում մեծ կաթսայի մեջ ջուր լցնել և դնել կրակին: Երբ ջուրը սկսի եռալ, 1 ճաշի գդալ աղ ավելացրել, և սպագտտին եփել աղաջրի մեջ այնքան ժամանակ, ինչքան գրված է տուփի վրա: Եթե կիլոգրամով եք գնել և չգիտեք՝ ինչքան պետք է եփել, ապա խորհուրդ կտամ եփել  ամենաշատը 7-10 րոպե: Ստուգեք այդ ընթացքում, տեսեք եփվել է արդյոք: Եթե այո, ապա վերցրեք կրակից և ջրքամեք: Ջրքամված սպագետտին հետ լցնել կաթսայի մեջ, բուսայուղ ավելացնել և խառնել: 

  • Աղցանը շատ հեշտ է պաատրաստվում: Ընդամենը պետք է շերտատել բանջարեղենը, լցնել աղցանամանի մեջ և ցողել հետևյալ խառնուրդով: Փոքրիկ կափարիչով ամանի կամ բանկայի մեջ լցնել բուսայուղը, խնձորի քացախը (կարող եք նաև կիտրոնի հյութ ավելացնել), աղ ու պղպեղներ անել, փակել կափարիչով և մի լավ թափահարել: Այս խառնուրդը ավելացնել կտրատած բանձարեղենին և մի լավ խառնել: 
  • Աղցանը պատրաստելոց հետո կարող եք ամբողջականացնել պատրաստված բոլոր ուտեստները: Մեծ ափսեի մեջ լցնել եփված սպագետտիից, մի քիչ փոսիկ անել մեջտեղը և ավելացնել անուշաբույր և շատ համեղ, հավով և սնկով սոուսը: Աղցանը այս անգամ մատուցել եմ առանձին ափսեի մեջ, որպես առանձին լրացուցիչ մաս: 

Հուսով եմ՝ ձեզ դուր եկավ այսօրվա բաղադրատոմսը: Հաճելի օր եմ մաղթում բոլորին: Մինչ հանդիպում:



Flag Counter

No comments:

Post a Comment