Friday, April 10, 2015

ՀԱՎԻ ԹԵՎԻԿՆԵՐՈՎ ԵՎ ԿԱՐՏՈՖԻԼՈՎ ՏԱՊԱԿԱ


Ողջու՜յն իմ բոլոր ընթերցողներին: Այսօրվա բաղադրատոմսը՝ հավի թևիկներով և կարտոֆիլով տապական, իմ ընտանիքի անդամների ամենասիրելի ուտեստներից մեկն է: Այն շատ հեշտ է պատրաստվում և շատ ժամանակ չի խլում: Իսկ եթե հավի թևիկները նախորդ գիշեր մարինացնեք, ինչպես ես սովորաբար անում եմ, ապա այն ընդամենը մի քանի րոպե ձեզանից կխլի, քանի որ մնացած գործը ջեռոցն է կատարելու: Միայն չմոռանաք հետևել ժամանակին ու անջատեք ջեռոցը ճիշտ ժամանակին, որպեսզի ուտեստը չվառեք:  :):):) Այս նկարում տեսնում եք այսօրվա բաղադրատոմսի արդյունը: Ախորժաբեր տեսք ունի չէ՞: Այն ոչ միայն լավ տեսք ուներ, այլ նաև շատ համեղ էր: :):):)


Այժմ անցնենք բաղադրատոմսին: Ձեզ անհրաժեշտ են հետևյալ մթերքները․
  • հավի թևիկներ (1 կգ)
  • կարտոֆիլ (1,5 կգ)
  • սխտոր (3-4 պճեղ)
  • բուսայուղ (3 ճաշի գդալ)
  • մեղր (1 ոչ լիքը ճաշի գդալ․ այն շատ հետաքրքիր համ կհաղորդի ուտեստին (մի վախեցեք, հավի թևիկները քաղցր համ չեն ունենա :):):) ), և կօգնի որ հավի թևիկներ շատ գեղեցիկ կարմրեն)
  • աղ (ըստ ձեր ճաշակի)
  • սև և կարմր պղպեղ (ըստ ձեր ճաշակի)
  • չաման (1 թեյի գդալ)
Այժմ անցնենեք ուտեստի պատրաստմանը քայլ առ քայլ․
  • Ինչպես արդեն նշեցի, խորհուրդ եմ տալիս հավի թևիկները մարինացնել նախորդ գիշեր: Պարզապես թևիկները համեմեք աղով, սև և կարմիր պղպեղներով, չամանով, մեղրով, բուսայուղով և ճզմած կամ կտրատած սխտորով: Մի լավ խառնեք, փակեք կափաիչով, կամ մթերքների համար նախատեսված թափանցիկ թաղանթով և դրեք սառնարանը:
  • Հաջորդ օրը ձեզ կմնա միայն լավ լվանալ (խոզանակով) կարտոֆիլները տաք, հասող ջրի տակ, որպեսզի հողի ոչ մի մնացորդ չմնա կարտոֆիլների մակերեսի վրա, քանի որ կարտոֆիլի կեղևը չենք մաքրելու (եթե ինչ-որ պատճառով ձեզ դուր չի գալիս այս գաղափարը, ապա կարող եք, իհարկե կեղևահան անել կարտոֆիլները :)))): Այնուհետև կտրատեք կարտոֆիլները խոշոր կտորների, համեմեք աղով, սև և կարմիր բիբարներով, բուսայուղով ու մի լավ խառնելուց հետո շարեք տապակի վրա՝ արդեն մարինացված հավի թևիկների հետ միասին: Տապակը տեղավորեք նախօրոք տաքացված (200 C) ջեռոցի մեջ և տապակեք մոտ մեկ ժամ, կամ մինչև հավի թևիկները և կարտոֆիլը կեփվեն և գեղեցիկ կկարմրեն (պատրաստման ժամանակը կարող է մի քիչ տատանվել՝ կախված ձեր ջեռոցից):

Հուսով եմ՝ ձեզ դուր եկավ այսօրվա բաղադրատոմսը: Մաղթում եմ ձեզ լավ հանգստյան օրեր: Մինչ հանդիպում: :) :) :)

Flag Counter

No comments:

Post a Comment