Ողջու՜յն իմ բոլոր ընթերցողներին : Այսօր ձեզ եմ առաջարկում հավով ու կարտոֆիլով տապակայի իմ բաղադրատոմսը: Հավով և կարտոֆիլով տապական մեր տան ամենասիրված ճաշատեսակներց մեկն է: Շատ տարբեր տեղեր կարող եք համտեսել այս տարածված, բայց բոլորի կողմց սիրված ուտեստը, սակայն յուրաքանչյուն իր ձևով է պատրաստում այն, և իհարկե, բոլորին թվում է, թե իր պատրաստածն ամենահամեղն է: :) :) :) Ձեր ուշադրությանն եմ արժանացնում այս բաղադրատոմսը: Եթե որոշեք փորձել այն, կիսվեք ինձ հետ ձեր կարծիքներով :) :) :)
Այս բաղադրատոմսի համար ձեզ անհրաժեշտ են․
Ահա և ես :) պատրաստվում եմ հավով ու կարտոֆիլով տապական պատրաստել իմ խոհանոցում :)
Բարի ախորժակ բոլորին: :) :) :) Մաղթում ենք ձեզ հաճելի օր: Մինչ հանդիպում: :) :) :)

Այս բաղադրատոմսի համար ձեզ անհրաժեշտ են․
- կարտոֆիլ ( 1,5 կգ ), ես կարտոֆիլի կեղևը չեմ մաքրում, դուք կարող եք մաքրել, եթե ուզում եք
- հավի բդկներ (1,2 կգ)
- սխտոր ( 4 պճեղ), եթե սիրում եք սոխ, ապա կարող եք սոխ էլ ավելացնել՝ ըստ ձեր ճաշակի
- աղ (ըստ ճաշակի)
- սև և կարմիր պղպեղ (1/2 թեյի գդալ սև պղպեղ և 2 թեյի գդալ քաղցր կարմիր պղպեղ, 1/2 թեյի գդալ կծու կարմիր պղպեղ)
- բուսայուղ (3 ճաշի գդալ)
- չաման (1 թեյի գդալ)
- խմելի-սունելի (1 թեյի գդալ)
- համեմունքների խառնուրդ, փաթեթի վրա գրված է ախորժակ :) (1 թեյի գդալ)
Այժմ անցնենք պատրաստման եղանակին․
Ահա և ես :) պատրաստվում եմ հավով ու կարտոֆիլով տապական պատրաստել իմ խոհանոցում :)
- Նախ և առաջ անհրաժեշտ է մարինացնել հավի բդիկները: Լավ լվանալ և չորացնել հավի բդիկները: Ավելացնել մեկ ճաշ գդալ բուսայուղ, արդեն ճզմած սխտորը, աղը, պղպեղները և մնացած բոլոր համեմունքները: Մի լավ խառնելուց հետո փակել կափաիչով կամ սննդի համար նախատեսված թափանցիկ թաղանթով ու դնել սառնարանը՝ ամենքիչը 2 ժամ: Հավի բդկները կարող եք մարինացնել նույնիսկ նախորդ գիշերը և պահել սառնարանում: Այն ձեզ բավականին ժամանակ կխնայի:
- Կարտոֆիլները մանրակրկիտ լվանալ տաք, հոսող ջրի տակ: Խորհուրդ եմ տալիս կոշտ խոզանակով մաքրել կարտոֆիլները, որպեսզի համոզված լինեք, որ հողի ոչ մի մասնիկ չի մնացել կարտոֆիլ մակերեսի վրա:
- Եթե միջին չափի կարտոֆիլներ եք վերցրել, ապա ընդամենը բաժանեք երկու մասի: Այնուհետև մակերևույթի վրա փոքրիկ դանակով ոչ շատ խորը բացվածքներ արեք, որպեսզի կարտոֆիլը արագ եփվի ջեռոցի մեջ:
- Այնուհետև համեմեք կարտոֆիլը աղով, սև և կարմիր պղպեղներով, 2 ճաշի գդալ բուսայուղ ավելացրեք և մի լավ խառնեք:
- Նախապես տաքացրեք ջեռոցը 200°C: Մարինացված հավն ու կարտոֆիլը դասավորեք ջեռոցի թավայի մեջ և եփեք ջեռոցում մոտ մեկ կամ մեկուկես ժամ՝ կախված ձեր ջեռոցից: Չմոռանաք շրջել կարտոֆիլն ու հավը, եթե կա դրա անհրաժեշտությունը՝ կախված ջեռոցից: Եթե ուզում եք համոզվել, արդյոք հավի միսը եփված է, ապա առաջարկում եմ ձեզ վերցնել ամենախոշոր կտորն ու դանակով կտրել ոսկորին մոտ: Եթե արյան հետքեր չկան, միսը ամբողջությամբ սպիտակ է, ապա մյուս բոլոր կտորները նույնպես պատրաստ են:
- Հուսով եմ ձեզ դուր եկավ իմ կողմից առաջարկված այս բաղադրատոմսը:
Բարի ախորժակ բոլորին: :) :) :) Մաղթում ենք ձեզ հաճելի օր: Մինչ հանդիպում: :) :) :)
No comments:
Post a Comment